paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Ciasto piaskowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Leciutki i delikatne ciasto piaskowe na maśle roślinnym jajkach z mąka ziemniaczaną. Bardzo smaczne.

Ciasto piaskowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto piaskowe

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto piaskowe
Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek wsypać cukier i ubić na puszystą jasną masę. Dodać masło i razem miksować aż składniki się połączą. Następnie dodać ubita na sztywno pianę z białek, wymieszać. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i porcjami dodawać do masy maślano jajecznej. Ciasto przelać do natłuszczonej formy. Piec w nagrzanym piekarniku na 180 stopni, aż ciasto będzie miało złotą skórkę. Po upieczeniu wystudzić.
Ciasto piaskowe
Do żółtek wsypać cukier i ubić na puszystą jasną masę.
Ciasto piaskowe
Dodać masło i razem miksować aż składniki się połączą.
Ciasto piaskowe
Następnie dodać ubita na sztywno pianę z białek, wymieszać.
Ciasto piaskowe
Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i porcjami dodawać do masy maślano jajecznej.