Sposób przygotowania:
Owocowe ciasto piaskowe
Oddziel żółtka od białek. Margarynę utrzyj na jednolitą masę z cukrem i cukrem waniliowym. Nie przerywając ucierania dodawaj po jednym żółtku. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj do masy. na wierzchu rozsyp równomiernie przesianą (to bardzo ważne!) mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Mieszaj ciasto, aż wszystkie składniki doskonale się połączą. Ciasto wyłóż na blachę, na wierzch ułóż oczyszczone i pozbawione pestek owoce, lekko wciskając do środka. Piecz około 50minut w temperaturze 180stopi C, ostudź. Masa: ugotuj budyń na mleku według przepisu na opakowaniu, ostudź. Kiedy już będzie zupełnie zimny, zmiksuj z miękkim masłem. Masę rozsmaruj na ostudzonym cieście. Jeśli lubisz, możesz posypać po wierzchu wiórkami startej czekolady. Smacznego !