LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

ciasto piegusek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

piegusek ciasto o czarującym smaku

ciasto piegusek

Składniki:

ciasto piegusek

 

  • 2 szklanki mąki
  • 25 dag margaryny
  • 35 dag szklanki cukru
  • 4 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szklanka maku
  • 1 szklanka mleka

 

Sposób przygotowania:

ciasto piegusek
Wystarczy tylko mleko zagotować z margaryną i ostudzić Żółtka utrzeć z cukrem połączyć z mąką przesianą z proszkiem wlać mleko z rozpuszczoną margaryną wsypać mak ubić raz dwa pianę z białek i połączyć z ciastem ciasto wlać do formy obsmarowanej bułka tartą i tłuszczem i piec w piekarniku na około 40 minut i oczywiście wiadomo kiedy będzie gotowe to możemy posypać cukrem pudrem lub polać likierem

Tagi:

jajko jajka mak