Ciasto pistacjowe 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachecam do spróbowania.....

Ciasto pistacjowe 2

Składniki:

Ciasto pistacjowe 2

 

  • 4 łyżki otręby pszenne,
  • 2 szt jajka,
  • 1 łyżka słodzik w proszku,
  • 1/3 szklanki mleko w proszku odtłuszczone,
  • 2 łyżki mleko skondensowane light,
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia,
  • 1 szczypta aromat pistacjowy,
  • 1 szczypta zielony barwnik spożywczy

Sposób przygotowania:

Ciasto pistacjowe 2
Najpierw jaja dokładnie utrzeć ze słodzikiem do białości tak aby nie zostały grudki. Gdy bedziemy miksować dodajemy kolejno: aromat, barwnik, otręby, mleko w proszku, mleko skondensowane i proszek do pieczenia. Wszystko miksować jeszcze przez 5 minut. Ciasto przełożyć do silikonowej foremki lub blaszki, wstawić do nagrzanego na 175 stopni piekarnika na 25 - 30 minut.

Tagi:

jajko jajka