Sposób przygotowania:
ciasto placek
blachę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą,odstawiamy; wyrabiamy ciasto,na stolnicy wysypujemy mąkę, ugniatamy ją z masłem,proszkiem do pieczenia,cukrem i cukrem waniliowym;całość ugniatamy na gładkie ciasto,w razie potrzeby dolewamy mleka do ciasta by sprawniej ugnieść,również dodajemy jedno spore żółtko jaja kurzego;Ciasto rozwałkujemy na jak najcieńszy placek, kroimy go na pół - dwie części. Jeden z placków wykładamy na blachę, wysmarowujemy dżemem; budyń przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, dodatkowo dosładzamy; Gotowym budyniem polewamy ciasto, na którym już jest dżem.Przykrywamy drugim plackiem.Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 40-50 minut w temperaturze 180 stopni. 2 lub 3 razy otwieramy piekarnik podczas pieczenia;