Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Ciasto półkruche na paszteciki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

przepyszne kruyche ciasto na paszteciki

Ciasto półkruche na paszteciki

Składniki:

Ciasto półkruche na paszteciki

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto półkruche na paszteciki
Do mąki dodac margharyne i posiekac nożem, dodac żółtka i osolic. Dodac śmietane całe jajko i zagniesc ciasto, po czym nalezy je wstawic do lodówki na ok 1 godzine. Wyjmujemy i wałkujemy, formując prostokąt ok 30x10cm. dowolne nadzienie nakladamy na ciescie w kształ wałeczka wzdłuż dłuższego boku po czym zwijamy i kroimy w zgrabne romby ok 4-5 cm. Przyugotowane paszteciki smarujemy jajkiem, można posypac kimnkiem jesli ktos lubi i wstawiamy do gorącego piekarnika.