Sposób przygotowania:
Ciasto porzeczkowo- pomarańczowe
1.W garnku rozpuszczamy margarynę z wodą (0,5 szklanki), 1 szklanką cukru i 2 łyżkami kakao. Doprowadzamy do gotowania i odstawiamy do wystygnięcia. Gdy już przestygnie dodajemy resztę składników- mąkę przesianą z proszkiem i żółtka- wszystko miksujemy. Osobno ubijamy białka z szczyptą soli. Białka delikatnie łączymy z masą. Przelewamy do formy (24*29 cm) i pieczemy w 180*C około 30 minut. 2.Skórkę pomarańczy ścieramy na tarce, a całą kroimy w kosteczkę. Możemy zostawić kilka plastrów do dekoracji. 3. Galaretki rozpuszczamy w szklance wrzącej wody. Odstawiamy do stężenia. 4. Wystudzony biszkopt kroimy na dwa blaty. Pierwszy smarujemy 1/2 dżemu porzeczkowego i posypujemy 1/2 pokrojonych pomarańczy, drugi smarujemy masą krówkową. 5. Śmietanę miksujemy z cukrem pudrem, stężałą galaretką, resztą dżemu porzeczkowego. Przekładamy na spód ciasta, posypujemy resztą pomarańczy. Przykrywamy drugim blatem. 6. Polewą dla ciasta są krówki z czekoladą mleczną roztopione w kąpieli wodnej z dodatkiem otartej pomarańczowej skórki.