Sposób przygotowania:
Ciasto poświąteczneETAP 1:
1.
Pierniczki rozdrobnić najbardziej jak to możliwe. Każdy sposób dobry. Można zetrzeć na tarce, rozdrobnić w mikserze , przepuścić przez maszynkę do mięsa. Mielone pierniki wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Białka oddzielić od żółtek i ubić pianę. Usztywnić cukrem. Delikatnie połączyć z mielonymi piernikami. Masę przełożyć do wysmarowanej masłem foremki. Pieczenie 180 stopni - 35 min. Wystudzić.
2.
Galaretkę rozpuścić w niewielkiej ilości wody. Śmietanę ubić i dodać nutellę i tężejącą galaretkę , zmiksować. Wyłożyć na ciasto. Pozostawić w lodówce do stężenia.
3.
Galaretkę cytrynową rozpuścić w 400 ml gorącej wody. Tężejącą wylać na ciasto. Pozostawić do stężenia.
4.
Do konfitury dodać 400 ml gorącej wody i galaretkę pomarańczową . Jeśli galaretka słabo się rozpuszcza, podgrzać, ale nie gotować. Wystudzić i wylać na ciasto. Pozostawić do całkowitego stężenia.
Udekorować skórką pomarańczową. Smacznego.
CORAL