Sposób przygotowania:
ciasto przekładane(tortowe)
wykonanie
CIASTO:
ŻÓŁTKA UTRZEĆ Z CUKREM.póżniej z wodą i resztą składników.białka ubić na sztywno, dodać delikatnie do ciasta.ciasto piec około 30-40min
Masa:
mannę ugotować na mleku,ostudzić.margarynę utrzeć z cukrem, dodać wystudzoną mannę oraz olejek rumowy(można migdałowy)
Ucierać na gładką masę.wstawić na 10 min do lodówki.
Polewa:
wszystkie składniki zagotować ze sobą, ucierać,żeby nie powstały grudki.gotować,aż zgęstnieje
Ciasto rozkroić na pół,przełożyć masą,przykryć drugą częścią ciasta.polać polewą, można posypać wiórkami kokosowymi.
smacznego:)
CIASTO:
ŻÓŁTKA UTRZEĆ Z CUKREM.póżniej z wodą i resztą składników.białka ubić na sztywno, dodać delikatnie do ciasta.ciasto piec około 30-40min
Masa:
mannę ugotować na mleku,ostudzić.margarynę utrzeć z cukrem, dodać wystudzoną mannę oraz olejek rumowy(można migdałowy)
Ucierać na gładką masę.wstawić na 10 min do lodówki.
Polewa:
wszystkie składniki zagotować ze sobą, ucierać,żeby nie powstały grudki.gotować,aż zgęstnieje
Ciasto rozkroić na pół,przełożyć masą,przykryć drugą częścią ciasta.polać polewą, można posypać wiórkami kokosowymi.
smacznego:)