anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Ciasto puchatek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ciasto na drugi dzień po przygotowaniu samo rozpływa się w ustach. Ciasto należy kroić nożem mrocznym w gorącej wodzie.

Ciasto puchatek

Składniki:

Ciasto puchatek

 

  • Biszkopt
  • 5 jaj
  • 1 szkl cukru
  • 1 szkl mąki
  • 2 łyżki kakao
  • 1 budyń śmietankowy
  • 60 g cukru pudru
  • 200 g masła
  • 400 ml mleka
  • 500 ml śmietanki 36%
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 3 paczki herbatników
  • 1 puszka masy karmelowej

Sposób przygotowania:

Ciasto puchatek
Białko oddzielić od żółtek, ubić na sztywno z cukrem dodać żółtka, oraz mąkę przesianą z kakao. Wyłożyć ma blaszkę i upiec w temp 180 stopni około 20 - 30 minut. Wystudzić i przekroić na 2 części.Na mleku ugotować budyń masło utrzeć na puch z cukrem pudrem i dodać zimny budyń. Kremem posmarować jedną część biszkoptu przyłożyć drugim Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem wyłożyć na biszkopt, ułożyć herbatniki i posmarować górę karmelem.

Tagi:

biszkopt