Sposób przygotowania:
Puchatek bananowy z galaretką
Biszkopt: Jajka wbijamy do miski wsypujemy cukier i ubijamy do białości mikserem,wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dalikatnie mikserem mieszamy na najniższych obrotach aby nie zbić konsystencji piany.Tak przygotowane ciasto wylewamy na standardową dużą blaszkę wyłożoną papierem i pieczemy 25 minut w temp 160*c po upieczeniu biszkopt wystudzić.Masa: Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na sztywno dodając pod koniec ubijania puder i cukier waniliowy,żelatynę rozpuścić w małej ilości gorącej wody tak aby nie było grudek i schłodzoną wlać do śmietany,włożyć serek i wszystko razem wymieszać. Poncz: Przegotowaną wodę mieszamy z sokiem z cytryny,pudrem i rumem. Galaretki rozpuscić w 900 ml gorącej wody zostawić do lekkiego stężenia. Przełożenie ciasta: Biszkopt nasączamy ponczem,smarujemy cienko dżemem porzeczkowym wykładamy masę śmietanową ,układamy obrane i pokrojone w plasterki banany i zalewamy teżejacą galaretką .Wkładamy ciasto do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego!
zbysiowa
2milutka
Bardzo proszę bo pyszne wyszło powiem nie skromnie:)
edytaha
2milutka
Dla Ciebie kawałeczek zawsze:)