Sposób przygotowania:
Ciasto pysiowo śmietankowe
Pieczemy biszkopt Białka oddzielamy od zółtek ubijamy białka dodając stopniowo cukier,do dobrze ubitych białek dodajemy zółtka jeszcze ubijamy ,wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem mieszamy.Ciasto wlewamy na blache wyłożoną papierem do pieczenia 25/40 i pieczemy 175 st 20-25 minut.Biszkopt studzimy. Do garnka wlewamy zielony pysio zagotowujemy ,w 1/2 szklance wody mieszamy budyń mozna dodać cukier jezeli lubimy słodkie gotujemy budyn.Do gorącego utowanego budyniu wsypujemy galaretki i mieszamy az się rozpuszczą studzimy. Serki mieszamy z sokiem cytrynowym i cukrem . Zelatynę zalewamy zimną wodą mieszamy jak napęcznieje to zalewamy niewielką ilością wrzącej wody studzimy lekko. Ubijamy smietanę wlewamy zelatynę i dodajemy wymieszane serki.Czekamy az smietana zacznie tężeć,i nie będzie już lejąca.Smietanę wkładamy do worka cukierniczego i wyciskamy ukośne ozdobne paski zostawiając miejsce na paski zielone. Tak samo jak budyń będzie juz zimny wkładamy do worka cukierniczego i robimy ozdobne paski. Ciasto odstawiamy w chłodne miejsce az dobrze stężeje. POLECAM !!!
edytaha
gosia56
Dziękuję Edytko;)
0
zbysiowa
gusia1000
monikaT83
gusia1000
Bo