jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Ciasto raffaello

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

pyszne ciasto z wiórkami kokosowymi

Ciasto raffaello

Składniki:

Ciasto raffaello

 

Sposób przygotowania:

Ciasto raffaello
W 1 szklance mleka roztrzepać żółtka,mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną. 2 szklanki mleka zagotować z cukrem, dodać mąkę z żółtkami i ugotować budyń. Masło utrzeć dodając po 1 łyżce zimnego budyniu. Dodać kokos i alkohol.
Tacę wyłożyć papierem na nim rozłożyć 1 część herbatników, nałożyć masę i znów herbatniki- zrobić 4 warstwy. Na wierzch wyłożyć krem i posypać kokosem. Wstawić ciasto do lodówki i lekko przykryć folią.