ewawul

ewawul

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 91]

Ciasto rzeszowskie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne ciasto idealne na przyjęcia

Ciasto rzeszowskie

Składniki:

Ciasto rzeszowskie

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto rzeszowskie
Spód: białka ubić z cukrem. Dodać oba rodzaje mąki, ocet i proszek do pieczenia. Łyżką wykładać porcje ciasta na natłuszczoną tortownicę posypaną bułką tartą. Oprószyć kawą. Składniki na biszkopt zmiksować i wylać na spód. Piec 30 min w 180°C. 350 ml mleka zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodać oba rodzaje mąki połączone z resztą mleka i żółtkami. Przestudzić, utrzeć z masłem. Masą przełożyć biszkopt przekrojony wzdłuż na pół i posmarować