gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 751]

Ciasto salceson ( rolada waflowa)

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepyszne ciasto, idealny deser na zimno. Ciasto można urozmaicać różnymi ulubionymi bakaliami i dodatkami.

Ciasto salceson ( rolada waflowa)

Składniki:

Ciasto salceson ( rolada waflowa)

 

  • 1 opakowanie wafli tortowych, kwadratowych,
  • 250 g masła,
  • 3 łyżki kakao,
  • 1/4 szklanki cukru,
  • 250 g herbatników,
  • 1 galaretka cytrynowa,
  • 200 ml gorącej wody,
  • pół szklanki orzechów,
  • pół szklanki rodzynek.

Sposób przygotowania:

Ciasto salceson ( rolada waflowa)
Dwie ściereczki mocno zwilżamy. Przykrywamy wafle do momentu aż zmiękną.

Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wody.

Masło rozpuszczamy, dodajemy kakao, cukier i lekko rozkruszone herbatniki.

Łączymy z galaretkę i dodajemy ulubione orzechy i bakalie.

Gęstą masę wykładamy równomiernie na wafle.

Zwijamy dość sztywno i zawijamy w folię spożywczą.

Wkladamy do lodówki na minimum 2 godziny, najlepiej na całą noc.

Smacznego ;)

Tagi:

deser wafle