Sposób przygotowania:
Waflowa rolada z kaszą jaglaną
Kaszę jaglaną ugotować w 3 szklankach wrzącej wody do miękkości (około 15 minut). Następnie odcedzić. Dodać do kaszy pozostałe składniki (oprócz bakalii) i zmiksować blenderem do uzyskania jednolitej masy. Na koniec wsypać bakalie i wymieszać (masa będzie rzadka, ale po spędzeniu kilku godzin w lodówce stężeje).
Na pierwszy wafel wysmarować 1/3 gorącej masy (dzięki temu wafle zmiękną!) Przykryć drugim waflem i znów wysmarować masą. Przykryć trzecim, na niego ponownie masa. Następnie poczekać chwilkę, aż wafle wystarczająco zmiękną. Zwinąć w roladę. Owinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce minimum 8 godzin.
Ganasz czekoladowy:
Czekoladę połamać, dodać do niej jogurt / śmietanę, a następnie rozpuścić w kąpieli wodnej do uzyskania jednolitej, błyszczącej polewy. Schłodzoną roladę polać czekoladowym ganasz. Schłodzić. Smacznego!
(inspiracja/ źródło: Domowa cookierenka Agi)
Na pierwszy wafel wysmarować 1/3 gorącej masy (dzięki temu wafle zmiękną!) Przykryć drugim waflem i znów wysmarować masą. Przykryć trzecim, na niego ponownie masa. Następnie poczekać chwilkę, aż wafle wystarczająco zmiękną. Zwinąć w roladę. Owinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce minimum 8 godzin.
Ganasz czekoladowy:
Czekoladę połamać, dodać do niej jogurt / śmietanę, a następnie rozpuścić w kąpieli wodnej do uzyskania jednolitej, błyszczącej polewy. Schłodzoną roladę polać czekoladowym ganasz. Schłodzić. Smacznego!
(inspiracja/ źródło: Domowa cookierenka Agi)