Sposób przygotowania:
Ciasto Shreka
Warstwa I
Ubić białka z cukrem pudrem na sztywną pianę. Dodać żółtka, mąkę, proszek i mieszać. Piec ok.30-40 minut.
Warstwa II
Masę przyrządzić podobnie jak budyń, z jednym wyjątkiem-mleko zastąpić sokiem Pysio. Gorącą masę wylać na ostudzony biszkopt i ułożyć na niej okrągłe biszkopty.
Warstwa III
Galaretkę przyrządzić w ½ l szklanki wody. Śmietankę ubić na sztywno i wlać do niej ostudzoną galaretkę. Całość wylać na masę i włożyć do lodówki.
Przed podaniem posypać ciasto startą gorzką czekoladą lub kakao
Ubić białka z cukrem pudrem na sztywną pianę. Dodać żółtka, mąkę, proszek i mieszać. Piec ok.30-40 minut.
Warstwa II
Masę przyrządzić podobnie jak budyń, z jednym wyjątkiem-mleko zastąpić sokiem Pysio. Gorącą masę wylać na ostudzony biszkopt i ułożyć na niej okrągłe biszkopty.
Warstwa III
Galaretkę przyrządzić w ½ l szklanki wody. Śmietankę ubić na sztywno i wlać do niej ostudzoną galaretkę. Całość wylać na masę i włożyć do lodówki.
Przed podaniem posypać ciasto startą gorzką czekoladą lub kakao