Sposób przygotowania:
Ciasto śliwkowe
Mąkę przesiać i wymieszać z kaszą manną , szklanką cukru i proszkiem do pieczenia.
Śliwki umyć wydrylować i osuszyć .
Wymieszać z bułką tartą , cynamonem i resztą cukru.
Blachę lub tortownicę (średniej wielkości) wysmarować masłem i obsypać bułką tartą.
Na spód rozłożyć połowę składników sypkich , a na nie śliwki.
Śliwki przysypać resztą mąki z kaszą i cukrem.
Na wierzch zetrzeć masło, na dużych oczkach , rozłożyć je równomiernie.
Piec 50- 60 min góra-dół w 200°C.
Śliwki umyć wydrylować i osuszyć .
Wymieszać z bułką tartą , cynamonem i resztą cukru.
Blachę lub tortownicę (średniej wielkości) wysmarować masłem i obsypać bułką tartą.
Na spód rozłożyć połowę składników sypkich , a na nie śliwki.
Śliwki przysypać resztą mąki z kaszą i cukrem.
Na wierzch zetrzeć masło, na dużych oczkach , rozłożyć je równomiernie.
Piec 50- 60 min góra-dół w 200°C.