Sposób przygotowania:
Ciasto słodka borówka
Przygotowujemy biszkopt:
Cukier i jajka miksujemy. Proszek do pieczenia, suchy budyń i mąkę przesiewamy i wsypujemy do ciasta - chwilę miksujemy i gotowe ciasto przekładamy do blaszki. Pieczemy w 170 stopniach ok. 25 minut. Przestudzony biszkopt smarujemy dżemem jeżynowym.
Przygotowujemy krem:
Gotujemy budyń i odstawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy, dodając partiami budyń. Gotowy krem wykładamy na ciasto. Na kremie układamy sporą ilość borówek oraz jeżynki, malinki . Zalewamy ostrożnie stężoną galaretką. Schładzamy w lodówce.
Smacznego.
Cukier i jajka miksujemy. Proszek do pieczenia, suchy budyń i mąkę przesiewamy i wsypujemy do ciasta - chwilę miksujemy i gotowe ciasto przekładamy do blaszki. Pieczemy w 170 stopniach ok. 25 minut. Przestudzony biszkopt smarujemy dżemem jeżynowym.
Przygotowujemy krem:
Gotujemy budyń i odstawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy, dodając partiami budyń. Gotowy krem wykładamy na ciasto. Na kremie układamy sporą ilość borówek oraz jeżynki, malinki . Zalewamy ostrożnie stężoną galaretką. Schładzamy w lodówce.
Smacznego.