Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Ciasto śmietankowo - winogronowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

smaczne zielonkawe ciasto z owocami

Ciasto śmietankowo - winogronowe

Składniki:

Ciasto śmietankowo - winogronowe

 

  • biszkopt
  • 3 śmietankowe budynie
  • 1 litr mleka
  • 1 kostka masła
  • 3 łyżki cukru
  • 2 galaretki winogronowe
  • kiść winogron

Sposób przygotowania:

Ciasto śmietankowo - winogronowe
Potrzebny nam jest cienki biszkopt. Do garnka wlewamy 3 szklanki mleka i nastawiamy na gaz, a wpozostałej szklance mieszamy budynie wraz z cukrem - wlewamy na gotujące sie mleko i gotujemy gęsty budyń. Miekkie masło miksujemy, po czym stopniowo dodajemy zimny budyn - mase budyniowa wykładamy na biszkopt. Umyte winogrona przecinamy na pół i układamy na cieście- zalewamy teżejącymi galaretkami.