Sposób przygotowania:
Ciasto śnieżny puch
Obie galaretki rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody i odstawiamy do ostudzenia.
Rozgrzewamy patelnię i na suchej podprażamy wiórki kokosowe, aż staną się lekko brązowe. Zdejmujemy z ognia i przesypujemy na talerzyk aby ostygły.
Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia.
Do miski wlewamy zimną śmietankę i ubijamy ją mikserem na sztywno, następnie dodajemy do niej ser twarogowy, miksujemy. Na koniec dolewamy chłodne rozpuszczone galaretki i miksujemy do połączenia się składników.
Przelewamy tężejące ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy, wyrównujemy.
Posypujemy uprażonym kokosem i wstawiamy ciasto do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc.
Rozgrzewamy patelnię i na suchej podprażamy wiórki kokosowe, aż staną się lekko brązowe. Zdejmujemy z ognia i przesypujemy na talerzyk aby ostygły.
Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia.
Do miski wlewamy zimną śmietankę i ubijamy ją mikserem na sztywno, następnie dodajemy do niej ser twarogowy, miksujemy. Na koniec dolewamy chłodne rozpuszczone galaretki i miksujemy do połączenia się składników.
Przelewamy tężejące ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy, wyrównujemy.
Posypujemy uprażonym kokosem i wstawiamy ciasto do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc.
mocsłodkości
Czekoladka 2