Sposób przygotowania:
Wyśmienity śnieżny puch
Na początek przygotować blaszkę o wymiarach 28 x 24 cm i wyłożyć papierem do pieczenia i pozostałe składniki. Na dno blaszki rozłożyć ciastka.
Obie galaretki dokładnie rozpuścić w gorącej, przegotowanej wodzie i schłodzić. Bite śmietany w proszku ubić dokładnie z mlekiem.
Potem dodać do niej ser, cukier a następnie wlać chłodne galaretki. Wymieszać i taką masę wylać na ciastka.
Blachę wstawić do lodówki aż ciasto się zetnie. Na koniec posypać waflową posypką i kroić przed podaniem najlepiej w kostkę.
Obie galaretki dokładnie rozpuścić w gorącej, przegotowanej wodzie i schłodzić. Bite śmietany w proszku ubić dokładnie z mlekiem.
Potem dodać do niej ser, cukier a następnie wlać chłodne galaretki. Wymieszać i taką masę wylać na ciastka.
Blachę wstawić do lodówki aż ciasto się zetnie. Na koniec posypać waflową posypką i kroić przed podaniem najlepiej w kostkę.
SylaUla
zewa
Dziękuję. Ta posypka to zasługa męża bo nie chciał wiórków a ja przypomniałam sobie o tej posypce bo leżała sobie w szafce :) Jak widać pasuje jak ulał :)
cherry
zewa
Dziękuję :)