dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Serowiec dyniowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
  • KALORIE: 150
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczny sernik z dodatkiem pure z dyni. Jest to ciasto proste w proste w przygotowaniu i bardzo smaczne.

Serowiec dyniowy

Składniki:

Serowiec dyniowy

 

  • 30 dag miąższu z dyni
  • 1 kg twarogu z wiaderka
  • 4 jajka
  • 3/4 szkl cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 budynie waniliowe
  • herbatniki na dno formy

Sposób przygotowania:

Serowiec dyniowy

Krok 1:

Serowiec dyniowy
Upieczoną i wystudzoną dynie blendujemy.

Dynie kroimy w kostkę, układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Pieczemy ok 15 - 20 minut w 190 stopniach. Studzimy. Następnie dokładnie miksujemy.

Krok 2:

Serowiec dyniowy
Wszystkie składniki sernika mieszamy ze sobą.

Jajka wbijamy do miski. Wsypujemy cukier i dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy twaróg, dynie i budynie.

Dokładnie mieszamy.

Krok 3:

Serowiec dyniowy
Ciasto pieczemy w średnio nagrzanym piekarniku na złoty kolor.

Formę wykładamy papierem do pieczenia. Na dno układamy herbatniki. Wylewamy masę serową.

Pieczemy ok 1 1/2 godziny w 180 stopniach.

Smacznego!