Sposób przygotowania:
Ciasto łabędzi puch
Biszkopt: Żółtka oddzielamy od białek. Z białe ubijamy pianę ze szczyptą soli, dodajemy cukier, następnie po jednym żółtku oraz porcjami przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
Ciasto wylewamy do blaszki nasmarowanej tłuszczem i posypanej krupczatką. Pieczemy w 180 stopniach przez około 30 minut do suchego patyczka. Studzimy.
Zimny biszkopt przekrawamy na pół.Masa: Kajzerki zalewamy 500 ml mleka i odstawiamy na minimum 20 minut, blendujemy.
Pozostałe mleko przelewamy do szerokiego garnka, dodajemy cukier, wiórki kokosowe oraz kajzerki i gotujemy stale mieszając przez 5 minut. Studzimy masę.
Masło ucieramy z uzyskaną kajzerkowo kokosową masą. Pierwszą cześć biszkoptu smarujemy połową dżemu, wykładamy 3/4 masy i przykrywamy drugą połową biszkopta, smarujemy pozostałym dżemem, na który nakładamy pozostałą masę.
Oprószamy obficie wiórkami kokosu. Dekorujemy perełkami. Wstawiamy na minimum 2h do lodówki.
Ciasto wylewamy do blaszki nasmarowanej tłuszczem i posypanej krupczatką. Pieczemy w 180 stopniach przez około 30 minut do suchego patyczka. Studzimy.
Zimny biszkopt przekrawamy na pół.Masa: Kajzerki zalewamy 500 ml mleka i odstawiamy na minimum 20 minut, blendujemy.
Pozostałe mleko przelewamy do szerokiego garnka, dodajemy cukier, wiórki kokosowe oraz kajzerki i gotujemy stale mieszając przez 5 minut. Studzimy masę.
Masło ucieramy z uzyskaną kajzerkowo kokosową masą. Pierwszą cześć biszkoptu smarujemy połową dżemu, wykładamy 3/4 masy i przykrywamy drugą połową biszkopta, smarujemy pozostałym dżemem, na który nakładamy pozostałą masę.
Oprószamy obficie wiórkami kokosu. Dekorujemy perełkami. Wstawiamy na minimum 2h do lodówki.