Sposób przygotowania:
Jesienne ciasto z dynią i jabłkami
Obrane jabłka i dynię ścieramy na tarce o dużych oczkach do miski.
Dokładamy jogurt naturalny i wybijamy jajka, mieszamy. Dodajemy cukier i mielone orzechy, ponownie mieszamy. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao i wlewamy olej, mieszamy. Blaszkę smarujemy olejem i posypujemy bułką tartą. Ciasto przekładamy do blaszki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1 i 20 minut.
Ciasto przekładamy na papier do pieczenia.
Polewa : masło, śmietankę i czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
Zimne ciasto polewamy polewą czekoladową.
Dokładamy jogurt naturalny i wybijamy jajka, mieszamy. Dodajemy cukier i mielone orzechy, ponownie mieszamy. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao i wlewamy olej, mieszamy. Blaszkę smarujemy olejem i posypujemy bułką tartą. Ciasto przekładamy do blaszki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1 i 20 minut.
Ciasto przekładamy na papier do pieczenia.
Polewa : masło, śmietankę i czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
Zimne ciasto polewamy polewą czekoladową.