Sposób przygotowania:
Ciasto śnieżynka ulubiona
Zimne jajka rozbić, z białek ubić sztywną pianę z odrobiną soli, następnie dodać cukier wymieszany z wanilią,potem żółtka, na końcu mąkę ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Blaszkę o wymiarach 25 x 40 cm wysmarować lekko tłuszczem, wyłożyć papierem do pieczenia, piec w 180st C około 40 min. Upieczony i wystudzony biszkopt, przekroić na pół,posmarować dżemem, na to wyłożyć część bitej śmietany, ubitej z cukrem pudrem (ubijamy zimną śmietanę) na koniec dodać zagęstniki fiksy. Następnie przykrywamy drugą połową ciasta, polewamy polewą , na parę minut wstawiamy do lodówki do aż zastygnie. Gdy polewa zastygnie, wykładamy resztę śmietany delikatnie smarujemy po cieście, posypujemy wiórkami kokosowymi i chłodzimy w lodówce. Smacznego.
Sarenka
msewka
Natala1210
jovi
Śliweczka