aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Ciasto - Snikers

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Smaczne warstwowe ciasto z pysznym, budyniowym kremem, lubię go i polecam Wam je na codzienny deserek !

Ciasto - Snikers

Składniki:

Ciasto - Snikers

 

  • Ciasto:
  • 30 dag mąki
  • 20 dag margaryny
  • 1 łyżka śmietany
  • 10 dag cukru pudru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 5 żółtek
  • Ciasto z kokosem:
  • 20 dag wiórek koksowych
  • 5 białek
  • 1 szkl cukru
  • Ciasto z orzechami:
  • 3 łyżki cukru
  • 15 dag orzechów włoskich
  • 5 białek
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Krem:
  • 40 dag margaryny
  • 2 ½ łyżki mąki
  • 3 łyżki cukru
  • 1 budyń śmietankowy
  • 5 żółtek
  • 1 cukier waniliowy

 

Sposób przygotowania:

Ciasto - Snikers
Ciasto: Z mąki, margaryny, żółtek, śmietany, cukru pudru, proszku do pieczenia zarobić ciasto kruche. Podzielić na 2 części i upiec dwa placki na formie 25/36 w 180 stopniach około 20 minut. Ciasto z kokosem: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wsypujemy kokos i mieszamy. Pieczemy w 180 stopniach do 25 minut. Ciasto z orzechami: Białka ubijamy z cukrem. Połowę orzechów kroimy a resztę mielimy. Dodajemy do piany wraz z pozostałymi składnikami. Mieszamy i pieczemy w 180 stopniach do 30 minut. Krem: W niedużej ilości mleka rozrabiamy budyń żółtka i mąkę. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrami. Wlewamy żółtka i gotujemy do zgęstnienia. Studzimy i łączymy z utartą margaryną. Przełożenie: Ciasto- krem- ciasto z kokosem- krem- ciasto z orzechami- krem- ciasto- dekoracja polewą. 

Tagi:

ciasto tarta