Iwoncia

Iwoncia

Kucharz
[Przepisów: 2]

Ciasto Snikers.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne i niepowtarzalne ciasto. Zasmakuje najbardziej wybrednym.

Ciasto Snikers.

Składniki:

Ciasto Snikers.

 

  • Ciasto:
  • 600 g maki
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 szt. jajek
  • 2 szt. złotka
  • 200 g margaryny
  • 3 łyżki mleka
  • 3 łyżki miodu
  • 2 łyżeczki sody
  • 1 cukier wanilinowy

 

 

  • masa budyniowa:
  • 2 opakowania budyniu śmietankowego

 

  • Karmel:
  • 1 puszka kondensowanego mleka słodzonego

 

Sposób przygotowania:

Ciasto Snikers.
Przesiać mąkę na stolnice dodać z sodę i posiekać z margaryna. Dodać pozostałe składniki cukier, jajka, zalotka, mleko, miód, sodę i cukier wanilinowy i zagnieść ciasto. Podzielić je na 4 części. Aby uzyskać polewę orzechowa należy rozpuścić margarynę, cukier i miód, a na końcu dodać posiekane orzechy włoskie.Przygotować prostokątna formę 20x30 cm. Wyciąć 4 części o tych wymiarach z papieru do pieczenia i na każdym z nich rozwałkować jeden kawałek ciasta. Na jedna cześć ciasta wylać gorąca polewę orzechowa i upiec razem z pozostałymi. Piec około 20 min. w temp. 180 stopni do uzyskania złotego koloru. Na masę budyniowa należy ugotować budynie według przepisu podanego na opakowaniu. Ostudzić. W celu otrzymania karmelu puszkę z mlekiem wstawić do garnka z woda i gotować 3 godziny. Ostudzić. Na jeden upieczony i ostudzony placek nałożyć polowe masy budyniowej, przykryć drugim plackiem, który należy posmarować karmelem, następnie położyć trzeci placek i wysmarować go druga polowa masy budyniowej i na koniec położyć placek z polewa orzechowa. SMACZNEGO!!!