xooxoo

xooxoo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 91]

Snikers bez pieczenia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Ciasta bez pieczenia to bardzo dobra okazja do tego, aby szybko przygotować ciasto bez obaw czy wystarczająco wyrośnie i czy nie będzie miało zakalca.

Snikers bez pieczenia

Składniki:

Snikers bez pieczenia

na ciasto

  • 2 opakowania większych herbatników
  • 1 puszka masy krówkowej

 

  • Krem budyniowy:
  • 300 ml mleka
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego
  • 50 gram masła

 

  • garść posiekanych orzechów, tak aby starczyło do posypania całej powierzchni ciasta

Sposób przygotowania:

Snikers bez pieczenia

Przygotowanie

Mieszamy budyń w proszku z połową szklanki mleka. Pozostałe mleko podgrzewamy, dodajemy pozostałe mleko wymieszane z budyniem. Następnie całość odstawiamy do ostygnięcia i dodajemy masło. Całość trzeba dokładnie wymieszać, ewentualnie użyć do tego celu mikser. Masę wymieszać tak, aby nie było w niej grudek.

Na przygotowaną blaszkę wykładamy:
- herbatniki
- masa budyniowa, kiedy już całkowicie ostygnie
- herbatniki
- masę krówkową
- orzechy

Jeżeli zostanie nam więcej masy możemy zrobić więcej warstw ciasta, wtedy należy zobaczyć podczas przygotowania jak rozmieścić masę. Przygotowane ciasto wstawić do lodówki i pozostawić w niej około 2-3 godziny, aby masa budyniowa stężała.