Sposób przygotowania:
Ciasto strzępiec
Margarynę posiekać z cukrem, dodać żółtka oraz przesianą mąke wymieszaną z proszkiem do pieczenia z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić je na trzy części. Dwie części zostawić jasne, a trzecią zagnieść z kakao i całe ciasto schłodzić. Mniejszą formę do pieczenia (33 cm na 22 cm) wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą lub wyłożyć papierem do pieczenia na dnie wyłożyć jedna część jasnego ciasta na niej rozsmarować powidła i rozsypać starte na tarce ciemne ciasto lub pokruszyć je jak kruszonkę, po ciemnym cieście posypać połową drobno posiekanych orzechów. Białka jajek ubić na sztywno z cukrem pudrem na koniec delikatnie połączyć z sypkim kisielem tak przygotowaną pianę rozłożyć na cieście po wierzchu posypać pokruszonym ostatnim jasnym ciastem i resztą orzechów. Piec 40 min w temp. 180 st.