Sposób przygotowania:
Różowe ciasto z owocami
Białka ubić na sztywną pianę z odrobiną soli, dodając stopniowo po łyżce cukru (razem 3 łyżki). Ciągle ubijając do piany z białek dodawać po jednym żółtku. Następnie wsypać przesianą mąkę wymieszaną z kisielem i proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy, włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w temp 180 stopni przez około 20-30 minut. Jedną galaretkę i żelatynę rozpuścić w 3/4 szklance wrzącej wody. Drugą galaretkę rozpuścić wg przepisu na opakowaniu. Do głębokiego naczynia wlać zsiadłe mleko, wsypać pozostały cukier, dodać 2 szklanki owoców zmiksować. Następnie połączyć z płynną galaretką z żelatyną. Odłożyć do lodówki, gdy zacznie tężeć wyłożyć na ostudzone ciasto, ułożyć pozostałe owoce, zalać tężejącą galaretką.
marietta