Sposób przygotowania:
Ciasto styropian czekoladowy
Mąkę przesiewamy przez sitko, a następnie łączymy z proszkiem oraz cukrem pudrem. Wbijamy dodajemy żółtka i dodajemy margarynę. Należy energicznie zagnieść ciasto. Dzielimy które dzielimy na dwie części w proporcji większej oraz mniejszej. Część większą rozwałkować musimy na prostokątnej średniej blasze i smarujemy dżemem. Drugą część zamrozić godzinę. Białka ubijamy ze szczyptą soli na błyszczącą pianę, dodajemy stopniowo cukier,dodajemy mąkę ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia. A następnie wlewamy śmietanę. Dodajemy suchy budyń. A następnie miksujemy chwilę na wolnych obrotach. Do 1/2 masy dodajemy czekoladę roztopioną w kąpieli wodnej, mieszamy łyżką. Masę białą a następnie masę ciemną wykładamy delikatnie na kruche ciasto. Następnie na tarce ścieramy na masę ciasto zamrożone. Pieczemy przez godzinę temp. 180 stopni.
zbysiowa
Ma-Gosia