Sposób przygotowania:
Ciasto tęczowe
1. żółtka,cukier i margarynę utrzyj na masę, dodaj mąkę i proszek.
2. Cisto podziel na 3 części. Jedną część umieść na blaszce a na nią wyłóż powidła.Do drugiej części dodaj kakao i wyłóż powidła
3. To wszystko piecz około 20min w nagrzanym piekarniku.
4. w tym czasie białka ubij ze szklanką cukru na sztywna pianę. Ubitą pianę wyłóż na upieczone ciasto a na to trzecią część ciasta.
5. Piecz wszystko 30-40 min.
2. Cisto podziel na 3 części. Jedną część umieść na blaszce a na nią wyłóż powidła.Do drugiej części dodaj kakao i wyłóż powidła
3. To wszystko piecz około 20min w nagrzanym piekarniku.
4. w tym czasie białka ubij ze szklanką cukru na sztywna pianę. Ubitą pianę wyłóż na upieczone ciasto a na to trzecią część ciasta.
5. Piecz wszystko 30-40 min.