Sposób przygotowania:
ciasto toffi
CIASTO: Ubić pianę z 8 białek. Dalej ubijając, stopniowo dodawać 8 łyżek cukru , po 1 żółtku z ośmiu,1 cukier waniliowy. Na końcu lekko wymieszać 20 dkg orzechów z 1 łyżeczką proszku do pieczenia , 10 dkg kokosu, 3 łyżki mielonych herbatników.
Piec przez 30- 40minut w temp 180 stopni C tak upiec 2 placki
MASA: Pół szklanki mleka zagotować . W pozostałym mleku roztrzepać budyń i żółtka , wlać do gotującego mleka i ugotować budyń. Galaretki rozpuścić w 1 szklance wody. Masło utrzeć ,dodając stopniowo przestudzony budyń oraz tężejące galaretki.
Przełożenie ciasta : ciasto,połowa masy, delicje, druga połowa masy, ciasto. Można polać polewą.
Piec przez 30- 40minut w temp 180 stopni C tak upiec 2 placki
MASA: Pół szklanki mleka zagotować . W pozostałym mleku roztrzepać budyń i żółtka , wlać do gotującego mleka i ugotować budyń. Galaretki rozpuścić w 1 szklance wody. Masło utrzeć ,dodając stopniowo przestudzony budyń oraz tężejące galaretki.
Przełożenie ciasta : ciasto,połowa masy, delicje, druga połowa masy, ciasto. Można polać polewą.
junette
Mam tą książkę siostry Anastazji wiele fantastycznych przepisów można znaleźć oczywiście 5
jovi
Natala1210
yola
mloda