Sposób przygotowania:
Ciasto toffi pod pierzynką
Blaszkę wyłożyć folią lub papierem do pieczenia, dno wyłożyć herbatnikami.Wyłożyć jedną puszkę ugotowanego gorącego mleka skondensowanego.(gotować 2,5- 3 godziny) Ułożyć następną warstwę herbatników,następnie znów puszkę mleka skondensowanego,na to ułożyć podłużne biszkopty i nasączyć naparem kawowym. Ubic śmietanę(można dodać łyżkę cukru pudru,babcia nie dawała) dodać zagęstnik i dalej chwilę ubijać na sztywno. Wyłożyć ubitą śmietanę na biszkopty,posypać utartą czekoladą. Wstawić na 2 godziny do lodówki ,lub na dłużej. Smacznego:)
Sarenka
lalunia
msewka
Persik
Funia
Dlaczego nie kupisz ugotowanego mleka skondensowanego?
Moni008