junette

junette

Szef Kuchni
[Przepisów: 54]

Ciasto truskawkowe na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne i łatwe ciasto na upalne dni

Ciasto truskawkowe na zimno

Składniki:

Ciasto truskawkowe na zimno

 

Sposób przygotowania:

Ciasto truskawkowe na zimno
Masa budyniowa: Gotujemy dwa budynie tyle że dajemy mniejszą ilość mleka tak ok 1 szklankę mniej. Odstawiamy do wystygnięcia i chowamy do lodówki. Robimy bitą śmietanę ja też daję troszeczkę mniej mleka niż podają na opakowaniu. I chowamy do lodówki. Tak po godzinie przekrajamy spód na dwie części. Na dół spodu kładziemy masę i wyrównujemy nożem. Kładziemy górę na górę spodu kładziemy bitą śmietanę i również wyrównujemy nożem. Na bitą śmietanę kładziemy pokrojone truskawki w plastry i gotowe! Ważne: najlepiej przekrajać spód mokrym nożem!