Sposób przygotowania:
Ciasto truskawkowe pod pianką.
Składniki na ciasto dokładnie zagniatamy i dzielimy na 2 części. Ciasto owijamy folią i wkładamy do zamrażarki na ok 20 - 30 min.
Wyciągamy pierwszą część ciasta i rozkładamy na blaszce.
Następnie układamy pokrojone truskawki i posypujemy cukrem pudrem i odrobiną bułki tartej.
Ubijamy pianę na sztywno z białek i dodajemy cukier puder, delikatnie mieszamy i rozsmarowujemy na truskawkach.
Drugą część ciasta ścieramy na tarce (grube oczka).
Pieczemy ok 30-40 min w 180 stopniach.
Wyciągamy pierwszą część ciasta i rozkładamy na blaszce.
Następnie układamy pokrojone truskawki i posypujemy cukrem pudrem i odrobiną bułki tartej.
Ubijamy pianę na sztywno z białek i dodajemy cukier puder, delikatnie mieszamy i rozsmarowujemy na truskawkach.
Drugą część ciasta ścieramy na tarce (grube oczka).
Pieczemy ok 30-40 min w 180 stopniach.