Sposób przygotowania:
Ciasto truskawkowo-czereśniowe
Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puch, następnie dodajemy wodę olej, miksujemy później wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy łyżką do uzyskania jednolitej konsystencji.
Blachę smarujemy margaryną i obsypujemy bułką tartą wlewamy ciasto i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 190 C przez 40 minut do suchego patyczka.
Ciasto studzimy przekrawamy na pół.
Masę przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu przekładamy nią ciasto.
Na wierzchu układamy warstwami owoce na przemian zalewamy ostudzoną galaretką chłodzimy.
Blachę smarujemy margaryną i obsypujemy bułką tartą wlewamy ciasto i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 190 C przez 40 minut do suchego patyczka.
Ciasto studzimy przekrawamy na pół.
Masę przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu przekładamy nią ciasto.
Na wierzchu układamy warstwami owoce na przemian zalewamy ostudzoną galaretką chłodzimy.