Sposób przygotowania:
Ciasto trzy kolory
Biszkopt :Do miski dajemy białka ubijamy dodając stopniowo cukier. Do dobrze ubitych białek dodajemy żółtka i jeszcze ubijamy. Do dobrze ubitych jajek dodajemy przesianą mąkę,kakao i proszek mieszamy ręcznie.
Masę wlewamy na blaszkę wyłożoną papierem. Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy 20-25 minut.
Galaretki rozpuszczamy w trochę mniejszej ilości wody aniżeli pisze na opakowaniu. Czekamy aż zacznie gęstnieć.
Żelatynę zalewamy zimną wodą mieszamy odstawiamy aż napęcznieje. Następnie zalewamy wrzącą wodą mieszamy aż się rozpuści i chłodzimy.
Wody za każdym razem dodajemy tylko trochę. Ubijamy śmietanę z cukrem pod koniec ubijania wlewamy żelatynę.
Masę wylewamy na zimny biszkopt. Na śmietanę wylewamy tężejącą galaretkę. Ciasto odstawiamy w chłodne miejsce aby masy dobrze stężały. POLECAM!!!
Masę wlewamy na blaszkę wyłożoną papierem. Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy 20-25 minut.
Galaretki rozpuszczamy w trochę mniejszej ilości wody aniżeli pisze na opakowaniu. Czekamy aż zacznie gęstnieć.
Żelatynę zalewamy zimną wodą mieszamy odstawiamy aż napęcznieje. Następnie zalewamy wrzącą wodą mieszamy aż się rozpuści i chłodzimy.
Wody za każdym razem dodajemy tylko trochę. Ubijamy śmietanę z cukrem pod koniec ubijania wlewamy żelatynę.
Masę wylewamy na zimny biszkopt. Na śmietanę wylewamy tężejącą galaretkę. Ciasto odstawiamy w chłodne miejsce aby masy dobrze stężały. POLECAM!!!
gusia1000