blackbetty

blackbetty

Szef Kuchni
[Przepisów: 44]

Biszkopt z masą orzechową

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Szybkie ciasto z galaretką i owocami

Biszkopt z masą orzechową

Składniki:

Biszkopt z masą orzechową

 

  • Biszkopt - na 3 spody
  • 8 jaj - pieczemy 3 spody okragłe, albo mniejsze prostokatne
  • 2 szklanki mąki
  • 20 dag cukru
  • 1 płaska łyzeczka proszku do pieczenia
  • Masa
  • 20dag orzechów włoskich
  • kostka masła
  • 15 dag cukru pudru
  • 2 łyżki mleka
  • 2 jaja
  • owoce na wierzch
  • 2 galaretki (moga byc zielone)

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt z masą orzechową
Z podanych składników pieczemy 3 spody moga być okragłe albo mniejsze portokatne. Biszkopty pieczemy w 180 stopniach. Po upieczeniu odkładamy do przestygnięcia,

Orzechy mielimy Na drobną miazgę. Masło ucieramy z cukrem i jajkami i mlekiem. Z białek ubijamy sztywna pianę. Dodajemy orzechy a na koniec delikatnie ubita pianę.

Przekladamy nasze biszkopty masą, na wierzch dekorujemy owocami - dowolnie - i zalewamy galaretką. Podawać schłodzony! Smaczengo

Tagi:

biszkopt