Sposób przygotowania:
Ciasto trzy w jednym
Składniki na ciasto dokładnie zagnieść następnie rozwałkować i rozłożyć na natłuszczoną tortownicę o średnicy 26 cm. Podpiec w nagrzanym piekarniku 6 min, wyjąć i ostudzić.
Masa serowa:
Ser zmielić. Do zmielonego sera dodać utartą z żółtkami i cukrem margarynę oraz ubitą na sztywno ze szczyptą soli pianę z białek, dodać budyń ( proszek ) i wymieszać.
Na podpieczone ciasto rozłożyć masę makową, a następnie masę serową.
Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika 190 stopni, piec około 60 min.
Masa kokosowa:
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodawać porcjami cukier oraz wiórki kokosowe zmieszane z proszkiem do pieczenia.
Po 40 min pieczenia ciasto wyjąć i rozłożyć masę kokosową, ponownie włożyć do pieca na 20 min.
Gotowe ciasto polać polewą czekoladową i udekorować płatkami migdałów.
Masa serowa:
Ser zmielić. Do zmielonego sera dodać utartą z żółtkami i cukrem margarynę oraz ubitą na sztywno ze szczyptą soli pianę z białek, dodać budyń ( proszek ) i wymieszać.
Na podpieczone ciasto rozłożyć masę makową, a następnie masę serową.
Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika 190 stopni, piec około 60 min.
Masa kokosowa:
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodawać porcjami cukier oraz wiórki kokosowe zmieszane z proszkiem do pieczenia.
Po 40 min pieczenia ciasto wyjąć i rozłożyć masę kokosową, ponownie włożyć do pieca na 20 min.
Gotowe ciasto polać polewą czekoladową i udekorować płatkami migdałów.
gusia1000