Sposób przygotowania:
Ciasto trzy w jednym
1. Jajka ucieramy z cukrem dodajemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i sodą, dokładnie mieszamy na jednolitą masę mikserem, nie przerywając mieszania dodajemy cienkim strumieniem olej do połączenia sie wszystkich składników.
2. Ciasto dzielimy na 3 części do pierwszej dodajemy kokos wymieszać, do drugiej dodajemy surowy mak wymieszać, do trzeciej dodajemy kakao wymieszać.
3. Blaszka 23/30 wysmarować i wysypać tartą bułką. Do wysmarowanej i wysypanej tatrą bułką blaszki wlewamy pierwsze ciasto z kokosem, następnie wlać ciasto z makiem trzecie wlać ciasto z kakao.
4. Pieczemy 40 min w temperaturze 180 stopni
5. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto kroimy na 2 placki, dolni placek nasączamy rumem lub wodą z cukrem i cytryną.
6. Gotowy krem Karpatka robimy według opisu na opakowaniu.
7. Do zimnego budyniu dodawać stopniowo miękkie masło ciągle miksując aż wszystko się ładnie połączy.
8. Spodni placek smarujemy dżemem nakładamy połowę masy przykryć drugim plackiem i nałożyć drugą część masy.
9. Górę ciasta polać rozpuszczoną polewą czekoladową, można posypać kokosem.
2. Ciasto dzielimy na 3 części do pierwszej dodajemy kokos wymieszać, do drugiej dodajemy surowy mak wymieszać, do trzeciej dodajemy kakao wymieszać.
3. Blaszka 23/30 wysmarować i wysypać tartą bułką. Do wysmarowanej i wysypanej tatrą bułką blaszki wlewamy pierwsze ciasto z kokosem, następnie wlać ciasto z makiem trzecie wlać ciasto z kakao.
4. Pieczemy 40 min w temperaturze 180 stopni
5. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto kroimy na 2 placki, dolni placek nasączamy rumem lub wodą z cukrem i cytryną.
6. Gotowy krem Karpatka robimy według opisu na opakowaniu.
7. Do zimnego budyniu dodawać stopniowo miękkie masło ciągle miksując aż wszystko się ładnie połączy.
8. Spodni placek smarujemy dżemem nakładamy połowę masy przykryć drugim plackiem i nałożyć drugą część masy.
9. Górę ciasta polać rozpuszczoną polewą czekoladową, można posypać kokosem.
gusia1000