Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Książka Kucharska: Torty i ciasta tortowe Madiji

Prince Polo

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Wydaje sie trudne, a tak naprawdę wcale nie jest, a w dodatku jest naprawde pyszne

Prince Polo

Składniki:

Prince Polo

 

  • Biszkopt:
  • 5 jajek
  • Szklanka cukru
  • Szklanka maki
  • Pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • Łyzeczka oleju
  • Ciasto bakaliowe:
  • 5 białek
  • 20 dkg cukru
  • 10 dkg rodzynek
  • 10 dkg pokrojonych orzechów włoskich
  • 3 duze ciastka Prince polo- pokrojone w kostkę
  • 10 dkg kokosu
  • 3 łyzki maki krupczatki
  • Pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • Masa:
  • Pół litra mleka
  • Cukier waniliowy
  • 2 łyzki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyzki maki pszennej
  • 3 żołłtka
  • Masło
  • 10 dkg cukru pudru
  • Polewa:
  • Pół kostki margaryny
  • Pół szklanki mleka
  • 3-4 łyzki cukru
  • 3 łyżki kakao

 

Sposób przygotowania:

Prince Polo
Biszkopt: Białka ubić na sztywno z cukrem. Zmiksowac z żółtkami. Dodać przesitowaną mąke z proszkiem. Wymieszać. Piec 25 minut w 170 st. Przeciąć na poł. Ciasto bakaliowe: Białka ubić z cukrem. Następnie wymieszać z reszta składników. Piec 25 minut w 160 st. Masa: Mleko gotować. Zołłtka rozmieszać z cukrem, dodać maki, wymieszac z 3 łyzkami mleka. Wlac do gotującego się mleka. Utrzec masło z cukrem pudrem. Połaczyć z wystudzonym budyniem. Polewa: Margarynę rozpuścić z mlekiem. Dodać cukier i kakao energicznie mieszając. Przełozenie: biszkopt+masa+ciasto bakaliowe+masa+biszkopt+polewa+można posypac kokosem