Sposób przygotowania:
Ciasto ucierane czekoladowe
Margarynę ucieramy na bardzo kremowo. Najlepiej gdy jest ona wyjęto wcześniej, żeby miała temperaturę pokojową. Do ucieranej margaryny dodajemy po trochu cuker cały czas ucierając. Następnie wbijamy po jednym jaju. Mąkę, mąkę ziemniaczaną proszek do pieczenia, kakao łączymy razem w oddzielnej misce. Czekoladę kroimy na małe kawałki, dodajemy do suchych produktów i mieszamy je. Do utartej masy jajecznej dodajemy sypkie produkty jednocześnie ucierając. Następnie dodajemy jogurt. Mieszamy wszystko ze sobą dokładnie. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy na nią ciasto i pieczemy ok 45 minut. Po 45 minutach sprawdzić czy patyczek po wbiciu w ciasto jest już suchy. Jeżeli jest suchy oznacza, że ciasto upieczone. Polewamy polewą czekoladową.