maagda

maagda

Kucharz
[Przepisów: 9]

Ciasto ucierane z jabłkiem i bydyniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

jabłecznik ucierany z budyniem

Ciasto ucierane z jabłkiem i bydyniem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ciasto ucierane z jabłkiem i bydyniem

 

  • ciasto;
  • 4 jajka
  • 1 margaryna dobra
  • 2 szkl. mąki
  • 1 szkl. cukru
  • 2 łyżeczki pr. do pieczenia
  • olejek pomarańczowy
  • składniki
  • 1 budyń waniliowy
  • 1 kg jabłek

Sposób przygotowania:

Ciasto ucierane z jabłkiem i bydyniem
margarynę ucieramy z cukrem dość długo aż powstanie jednolita gładka masa + żółtka ,ucieramy+ mąka przesiana/dodajemy stopniowo/ z pr. do pieczenia +olejek+ ubita piana mieszamy delikatnie. Jabłka obrać zetrzeć na tarce duże oczka dosłodzić+cynamon Budyń ugotować tradycyjnie Piekarnik nagrzać 180C blacha duża prostokątna posmarowana margaryną i posypana bułką tartą. 3/4 ciasta dajemy na blachę na to jabłka , na jabłka budyń na budyń resztę ciasta. Pieczemy45 min z termoobiegiem. Można polać czekoladą lub posypać cukrem pudrem.
Ciasto ucierane z jabłkiem i bydyniem
Etap 1