Sposób przygotowania:
Ciasto ucierane z masłem orzechowym i czekoladąCzekolada:
Czekoladę należy posiekać na mniejsze kawałki.
Masa:
Miękkie masło lub margarynę należy zmiksować z cukrem i kolejno utrzeć z jajkami, aromatem waniliowym oraz mąką przesianą z proszkiem do pieczenia.
Na końcu całość połączyć z mlekiem i następnie wmieszać do masy czekoladę.
Pieczenie:
Masę przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczeni.
Ciasto piec w rozgrzanym piekarniku przez około 33-35 minut (do tzw. "suchego patyczka") w 180 stopniach.
Wierzch:
Wierzch ostudzonego ciasta posmarować masą krówkową/toffi oraz obsypać posiekanymi solonymi orzeszkami.
mocsłodkości
Di bloguje
mocsłodkości napisał(a):
ciasteczka
skuter5
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki