Sposób przygotowania:
Ciasto ucierane z wkładką owocową
Wykonanie ciasta: Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać żółtka i cukier wanilinowy. Cały czas ucierając dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Powstałą masę podzielić na pół, rozsamorować na dwóch blaszkach wyłożonym papierem do pieczenia. Z białek ubić pianę z cukrem pudrem i octem. Wylać po równo na każdy placek. Oba obsypać migdałami. Piec około 25 min w 200 st. Wszystkie składniki można podzielić na połowę i ubijać każde ciasto oddzielnie!!! Wykonanie masy I: Galaretki rozpuszczamy w gotującej się wodzie. Odstawiamy do ostudzenia. Gdy zacznie tężeć dodajemy pokrojone ananasy. Wykonanie masy II: Najlepiej wszystko podzielić na połowę. Kremówkę ubić, dodać cukier puder i wanilinowy. Na koniec dodać żelatynę i dobrze a lekko wymieszać. PRZEŁOŻENIE: Ciasto ucierane, płatkami do góry – połowa masy II – tężejąca galaretka z owocami (gdy całkiem stwardnieje) – druga połowa masy II – przykryć ciastem ucieranym, płatkami go góry. Odstawić w chłodne miejsce.