Sposób przygotowania:
Ciasto usta Adamaciasto
Margarynę, wodę, cukier i kakao, przekładam do rondelka i podgrzewam, stale mieszając, do rozpuszczenia się składników, doprowadzam do wrzenia, odstawiam do wystudzenia.
ETAP 2:
W tym czasie trzeba przygotować biszkopty, smaruję je dżemem i sklejam
ETAP 3:
następnie układam jeden obok drugiego, na dnie wyłożonej papierem do pieczenia blaszce (20x30)
ETAP 4:
Do zimnej masy kakaowej, dodaję 5 żółtek i jedno całe jajko, oraz mąkę i proszek do pieczenia, całość mieszam.
ETAP 5:
Resztę białek ubijam ze szczyptą soli, dodaję do masy
ETAP 6:
i delikatnie mieszam całość
ETAP 7:
Masę wlewam na przygotowane wcześniej biszkopty. Piekę 40-45 minut, w 180 st C.
masa
Mąkę mieszam z budyniami i łączę w ½ szklanki mleka, resztę mleka zagotowuję i gotuję na nim budyń. Odstawiam do wystudzenia.
Margarynę ucieram z cukrem na puch, do ubitej dodaję porcjami zimny budyń.
ETAP 9:
Gotową masę wykładam na zimne ciasto. Na wierzch ciasta trę czekoladę, można zrobić polewę.
Babeczka35
Marika-
niezły kąsek
zbysiowa
Dziękuję Izunia ;)
zbysiowa
Sama się nad tym zastanawiałam :D
Magdalena88
Igraszki Losu
zbysiowa
Dziękuję ;)
zbysiowa
Zgadzam się, bardzo kuszące :D
zbysiowa
Najgorzej? Eeee...mogło być gorzej :)))
edytaha
zbysiowa
Zajadał się, więc spoko :P