Sposób przygotowania:
Ciasto Usta Adama
1. Ciasto: Masło, kakao , wodę i cukier zagotować, ostudzić. Dodać jajko i 5 żółtek, wymieszać. Wsypać przesiane suche składniki i dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wmieszać do masy. Biszkopciki posmarować powidłami, zlepić w pary i ułożyć do blaszki o wymiarach 35x24cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na biszkopty wylać ciasto czekoladowe. Piec w 180st.C około 35 minut. Wyjąć i ostudzić. 2. Masa: 800ml. mleka zagotować z cukrem. W pozostałym mleku rozpuścić budynie. Wlać do gotującego się mleka i gotować do zgęstnienia. Zdjąć z palnika i ostudzić. Masło utrzeć na puszystą masę, dodawać stopniowo budyń, cały czas miksując do uzyskania puszystego kremu. Krem wyłożyć na upieczone i ostudzone ciasto. 3. Polewa: Wszystkie składniki zagotować, odstawić do zgęstnienia. Wylać na wierzch ciasta. Schłodzić. Smacznego!