Sposób przygotowania:
Usta Adama
Biszkopty smarujemy marmolada. , laczymy ze soba i ukladamy rzedami w wysmarowanej tluszczem blaszce. Margaryne cukier kakao i wode gotujemy 5 min. Studzimy. Dodajemy jajko i 5 zoltek, make i proszek do pieczenia. Bialka ubijamy na sztywna piane i dodajjemy delikatnie do ciasta.Zalewamy biszkopty i pieczemy w temp. 180st o 35 minut. Krem: Z litra mleka odlewamy pol kubka reszte mleka gotujemy . Do gotujacego sie mleka dodajemy cukier i cukier waniliowy., budyn rozrabiamy w mleku, gdy zacznie sie gotowac dodajemy i energicznie mieszamy aby nie powstaly grudki. Studzimy. Margaryne ucieramy, a nastepnie dodajemy zimny budyn. Zimne ciasto smarujemy kremem. Polewamy polewa czekoladowa lub rozpuszczamy czekolady mleczne w 2 lyzkach mleka. Studzimy lekko i smarujemy tak ciastro. Smacznego!